måndag 7 februari 2011

Film om språk

Idag titade vi om filmen '' I love språk''. Det finns två gäster där. de ger sina åsikter om språket. Det finns många olika språk till exempel yrkespråk, politik språk,etc. Det finns många förkortning i yrkespråk hur de skriver eller prata. läkare ringer till en annan läkare, de har förkortningar ord av skrivning och prat. En flyare säger nånting till en annan kapten de brukar ha kode. Yrkespråk är inte lätt att förstå om vi inte har samma yrke som de. Yrkespråk är mer effektiv, snabb och enkel sätt att kommunicera med andra.
När vi pratar också behöver vi pausering. Det betyder att vi lyssnar andra människor när de pratar. Vi ger andra människor tid möjlighet att prata och tänker för en liten stund vad vi ska säga igen och vad våra respond är. Det finns en svar och en fråga i kommunikation. Pausering är tyst en liten stund men vära tankar arbetar hela tiden. Språk är dialog endast om språk fungerar. Om vi pratar och någon avbrytar våra tal, betyder det finns dialog där. Det är inte bra om någon prata hela tiden och en annan är bara tyst och ingen kommentar.

1 kommentar:

  1. ja det är absolut viktigt att stanna upp och ta pauser. Den som lyssnar behöver ju tid att smälta informationen :)En pausering kan göra det man nyss har sagt extra tydligt!

    SvaraRadera