måndag 7 februari 2011

I love språk : Yrkesspråk, vad är det?

Idag vi tittade en filmen som kallas " I love språk : Yrkesspråk, vad är det? ".Filmen berättade om yrkesspråket att hur olika yrkor har olika språket.Filmen pratade att man måste ha yrkespårket.I filmen vissade en person som hade två yrkor.Han jobbar som football coach och advokat men när pratade han med andra kamratar han blandade yrkes språket och hans arbetar kamratar missföstråd honom.så det mena att olika yrkor har olika språket som man kan inte blanda. I filmen berättade att advoket och polatiker har lika mycket yrkes språk därför båda handla om vinna och förlora.I filmen vissade .I filmen vissade två flygare som arbetade tilsammas och de använade tilsammas yrkespråket som andra person kan itne föstår men båda de förstår varandra och de jobbade bra och lättre därför att de hade yrkes språket kanske om de hade inte yrkes språket det blir jobbet för de att förstår varanda och de kunde inte jobba bra.
Sen pratade vi om filmen i gruppen och min klasskamarat berättade om sin tänker som de hade om filmen.Vi tänkte att man måste ha yrkes språket därför att det blir lätt att förstår och vi kan få bättre resultat på jobbet.

1 kommentar:

  1. du beskriver vad filmen handlade om. Jag håller med om det du skriver att ett yrkesspråk är viktigt för att vi ska förstå varandra och kunna utveckla det vi gör.

    SvaraRadera