onsdag 12 oktober 2011

Lasermannen

Citat 7: sidan 243
Kjell Öberg slogs länge av hur ointressant "invandrarfrågan" var i Sverige trors att hundratusentals människor invandrat sedan sndra världs kriget.
"Invandrarfrågan var ingen A-fråga. Det var ingen B-fråga heller och ingen C-fråga. Det var ingen fråga alls", konstaterade han.

"De främlingsfientliga rörelsenas framväxt - allt kommer som en överraskning. Ändå har rötterna till det vi ser idag hela tiden funnits i landet."

Kjell Öberg ledde diskrimineringsutredningen då och sedan belv han invandrarverkets förste chef. Han insåg att det fanns problem med invandringspolitik. Idag, 20 år senare säger vi samma sak igen. Ännu flera invandrare och ännu tydligare främlingsfientligheten och man får inte prata om invandring utan att man är kopplad till rasister och anti-rasister. Varför får man inte diskutera? Diskution mellan människor och att man bryr sig om samhället är positiva saker. Var är yttrandefriheten? Vad har politikerna gjort de 20 år? Vi måste kunna integrera och jag antar att det är som politiker försöker göra. Det är förtfarande "svenskar" och "invandrare" men det är VI(både svenskar och invandarar) måste förbättra och utveckla Sveriges välstånd, elle hur?

Vi måste kunna prata om problem utan att kategorisera varandra, alla vill ha bättre och tryggare samhället, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar