onsdag 19 oktober 2011

Lasermannen

Citat 9: sidan 363
"Först i samband med att tidningar och TV regelbundet börjar använda metaforer som beskriver flyktningar i termer av >flyktinginvasion<, >flyktingström< och >illegala flyktingar<, uppstår ett åsiktsklimat där främlingsfientligt våld för vissa enskilda och grupper legitimeras.

Undrar om dagens medier kan skriva på samma sätt som de gjorde för 20 år sedan. Det blir nog PK. Det är bra att Sverige har fria medier som är inte beroende av något särskild parti. Man ska kunna granska politik och ge rätt information till samhället.
Tänk om medier kan leverera positiva attityder mot invandrare istället för att skylla dem som samhälletsproblem. Det är viktig att vi lära känna varandara och det räcker inte att bara vi, invandrare lär om sverige, kanske svenskar också behöver lära om invandrare.

Citat 10: sidan 364

"Den 22 juli, på ett möte i Marstrand, berättade Vivianne Franzén om ett påstått ritualmord i Norrland. Hon hävdade att en muslimsk man hade slaktat sin son i Allahs namn. Franzén sparade inte på detaljerna i sitt tal."

Sommaren 1993 började kollapsa partiet, Ny Demokrati. Deras invandringsfrågor väckte många debatter men det gick för långt. Medierna skrev om Ny demokratis hetsmot folkgrupp och folk började vända ryggen åt partiet. Att tala falska saker var inget nytt för det här partiet.

Sverige kan vara förebilden som ett fungerande demokratiskt land. Den svenska yttrandefriheten är stark och speciell. Det ska vara högt i tak med ärliga dialoger.

1 kommentar:

  1. Ytrrandefriheten är en viktig del i demokratin, där alla kan komma till tals. Vi ska vara rädda om den!

    SvaraRadera