söndag 16 oktober 2011

Språkporten sid 206-229

Idag uppskattar man antalet språk i världen till 6000 st som gör det helt otrolig mycket när man tänker efter, så många sätt att kunna kommunicera. Man kan undra hur många av detta språk kommer att överleva om 100 år eller mer, dock det vi vet är att svenska språket kommer inte försvinna eftersom den är skrivet och de finn ordok. Det som hotar den svenska språket är den internationella språket vi använder i media, internet och den internationella marknaden eftersom där använder man massa andra ord som är internationella för alla i världen.

Det intressanta var att språket är också beteendemönster det vill säga att en ord kan betyda olika i olika sammanhang eller språk, till och med beteenderegler som man använder när man säger något. det gäller att kunna använda de i rätt tillfällig för att kunna utrycka sig på det bästa sätt så lyssnar kan förstå dig bäst.

Till och med barn och föräldrar har sitt eget språk enligt Kuhl forskning som till och med visade hur barn reagera med vokalljudet och de spelade inget roll vilken språk de pratade.

SPRÅK ÄR EN ROLIGT OCH INTRESSANT UPPFINNING

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar