tisdag 19 oktober 2010

I taket lyser stjärnorna (sista 2 citat)


Hon vill inte vara henne.
Istället anstränger hon sig för att skratta mer, prata mer, synas mer, vara mer. Och alla accepterar det. Alla följer de lättat med i leken. Kanske är de aningen förvånade, kanske tycker de att hon är konstig, jag menar, hon verkar ja knappt ledsen!"

Jenne märker att de tittar på henne i klassen, att de vet, att de rädda för att göra fel, att de inte vet vad de säga. Visst märker hon att lärarna inte riktigt vet hur de ska bete sig, att de inte räknar med att hon ska vara lika aktiv som vanligt, att de inte menar henne när de säger att uppgifterna ska vara färdiga tills i morgon. Enligt min åsikt att hon vill inte vara spotligt från alla i skolan och hon inte vill alla i klassen att tycker syn om henne, hon är brygg att mamma var dog och istället blockera hon sig själv för att hon inte vill visar sig att hon är ledsen och hon behandlar som skratta mer och vara mer med sina kompisar och försöker gömmer sig att hon är mår dåligt.


Sid 203
"M&M TYCKER att Jenna ska gå till kuratorn."
De är oroliga för Jenna. Det är henne de brukar diskutera när de trycker ihop sig i mammas säng om nätterna. De tror att det kan vara bra för att Jenna ska bli bättre. Jag tror att hennes m&m väldigt oroliga om henne känslan. Om jag är hennes m&m skulle jag umgås med henne mer och försöker förstår henne och pratar mer med henne. M&M borde förstå henne att hon fortfarande ung och nu är hon börja bli tonåring. Det ganska svårt för att hon kan acceptera det här. Man måste ta lite tid för han anpassar sig.





Sid 202.
"Jenna beter sig inte som Hon-som-hade-en-mamma-som-dog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar