måndag 31 januari 2011

Manipulativa sekter

Det var spännande titta filmen idag och det handlade om sekten. Sekten kommer från latin secta är prinsip, parti, skola, ideologi, partiprogram. Det finns många olika sekter.Det kan bedöma ''goodkänt sekt'' eller ''icke sekt''. Men sekten är mest negativ ord i samhället. Sekten finns inom religioner, ideologi partier, skolor, organisationer, föreningar, etc. En kvinna i filmen berättade om sin histori att hennes bästis bjöd henne till en sekt och hon följde med sin kompis. Men hon var chockad eftersom hon såg folk jättekonstig, de ropade, grät. Hon mådde illa efter slut programet. Några personer gav förslag att innan du vill gå med en sekt kan du ta reda på i media (internet, böcker, människor har erfarenhet). Du ska inte bråttom, lyssna på vad ditt hjärta säger, du ska lära själv en sekt innan du går med. En kristen präst sag att han inte vill skada själv och skada andra människor. Det finns några sekter skadar själv och andra människor till exempel jim jones eller James Warren. Han var en amerikask grundledare sekten '' the people temple'' eller folks temple. Det fanns många människor självmorda eftersom han hade konstig religion sekten.
Det finns FRI i Stockholm kan hjälpa oss om vi vill veta mer om religionfrihet, yttrandefrihet, tankefrihet, etc. I Göteborg finns ROS ( rådgivning om sekter)kan hjälpa och stödja människor som av någon manipulativ/destructiv grupp utsatt förtryck.
Jag tycker att det är bra att veta first innan man vill gå med en sket. Mitt förslag är att man måste försiktig och inte tro på dem 100 persent. Om du tycker en sekt ha bra ideologer och logik kan du forsätta lara mer men du beror på dig. Jag vill inte gå med konstig en sekt. Jag tycker inte om olika konstiga religioner sekter eftersom de vilseledar många manniskör. Sekter pratar om religioner om deras ideologier är galna. Sekter kan göra en bråk och krig. Religioner är freda.
och lugna. Jag kommer ihåg att det fanns en hemsk händelse i mitt land. En sekt (religionsekt)bråkade en annan sekt och några manniskor var döda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar