tisdag 5 april 2011

Dagis


Vi tittade debatten och handlade om dagis. Jag tycker att föräldrar inte ska stressad att hämta barn från dagis. De kan hämta barnet tidigt. I Sverige är kvinnor och män jämt. Mammor och pappor jobbar och de lämnar barn på dagis. Men problemet är att arbetare klagar till föräldrar eftersom de hämtar barnet försent. Föräldrarna är stressade eftersom de måste jobba heltid, laga mat, handla och hämta barn. Det blir kort tid att leka med barnet. Jag tycker syn om barn för att föräldrarna jobbar hela tiden. Jag håller med parti kristen demokraterna att deras ideologi är viktigaste en familj. Min åsikt är att mammorna kan jobba deltid istället heltid så mammorna inte stressad att hämta barn. Staten kan öka barnbidrag så mammorna kan stanna hemma med barn eller de kan jobba bara deltid. Några barn tycker om att leka på dagis för att det finns många kompisar att leka tillsammans men det finns några barn tycka inte om dagis, de känner ledsen om föräldrar lämnar dem på dagis. Det är bra lämna barn på dagis på kort tid och mammorna tar hand om dem mer hemma. En familj har ett fint hus, en fin bil, mycket pengar men föräldrar har ingen tid på barnet. Det är meningslöst att ha fina saker om vi inte bryr vår familj.

4 kommentarer:

  1. Du har helt rätt!! Det finns barnfamilj som jobbar jämt, har inte tid för barn och då köper de massor med prylar åt barn för att kompesera deras frånvaron. Barn behöver kärlek inte massor med spel, leksaker osv. Det måste finnas gränser man måste prioritera viktiga saker i livet som till ex. tid med barn de växer fort!!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig. Den ideala situationen är att mamman jobbar deltid och på så vis har mer tid över för att ta hand om barnet/barnen.

    SvaraRadera
  3. Vissa kommuner har vårdnadsbidrag som hjälper familjer som vill prioritera tid med barn istället för jobb. Kolla: http://www.regeringen.se/sb/d/10218

    SvaraRadera
  4. tack för kommentater. Jag håller med er.

    SvaraRadera