torsdag 7 april 2011

NÄR BERGEN ANDAS

I den andra delen av boken fortsätter Sara att må dåligt och hon får magkatarr på grund av all stress och smärta. Tecknandet och målandet är hennes räddning och hon träffar Mimmi oftare som råder henne att skaffa barn eller lämna Abraham, annars kommer hennes liv att bli förstört.

Sara ger relationen med Abraham en sista chans och låter sig bli gravid. Samtidigt lovar hon sig själv att försöka förlåta Abraham, eller snarare att anpassa sig till hans nya personlighet. Hon tänker också mer och mer på sin mamma som förlorade fem barn och dömer sig själv som ett opålitligt barn.

Tyvärr dör barnet vid födseln och Sara säger till Abraham att de inte längre kan leva tillsammans. Hon tar alla sina saker och flyttar in hos Mimmi. Även om Abraham ringer och trakasserar båda , ändrar sig Sara inte. Hon lyckas till sist, liksom sin mor, bryta sig loss från sin man och starta ett nytt liv på egen hand.

En dag träffar hon Maria som ville återvända till Chile och får hjälp av henne igen. Efter en kort utbildning börjar hon jobba deltid inom vården och där lär hon känna en svensk journalist som heter Dan. Sara är en känslig kvinna som lider av sina upplevelser från det förflutna och hon skulle behöva en man som kan älska och bry sig om henne på rätt sätt.

Min åsikt är att relationen med Abraham misslyckades i brist på sanna känslor och gemensamma önskningar. Ett par som delar kärleken har stora chanser att vara lyckliga och det är viktigt att de stöttar varandra och löser svårigheterna tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar