onsdag 8 december 2010

Drama av novell

8 Dec onsdag 2010.

Idag på lektion skulle vi ha en dialog och sen spela upp en scen om Lisa, Magnus, och Carola, som det handlade om. Lisa var en ung kvinna som bodde med sin man Magnus i en lägenhet i Landala utanför Göteborg. Lisa jobbade på konsum , och Magnus jobbade på försäkringskassan.
Carola var Lisas mamma, och varje Söndag i sju års tid hade Lisa och Magnus varit och ätit middag där, alltid med 3 rätter och väl förberett. Carola var självisk och lite egoistisk, och ville gärna att allt skulle vara som det är, inga förändringar eller sånt som rubbade rutiner, och hon tyckte att Magnus var tråkig. Lisa och Magnus ville gärna ha barn, och efter en resa till Kapstaden i Afrika, var hon gravid och kom hem med en nyfödd liten flicka som fick namnet Niki. En rejäl överraskning för både Magnus och Carola.
Tyckte att vi spelade upp karaktärerna i romanen bra och försökte att göra som en fortsättning på när Lisa kom hem med flickan från Afrika. Alla gjorde ett jätte bra jobb, och vi alla hade olika tolkningar av personerna i novellen, men det var roligt och det blev många glada skratt under uppträdandet, och alla vi fick applåder efter slut på scenerna. Tyckte det var en rolig lektion och kan tänka mej göra nåt liknande i gen en annan gång.

1 kommentar:

  1. Ja jag tyckte också att lektionen var bra och att vi ska ha flera liknande lektioner senare.

    SvaraRadera