tisdag 24 maj 2011

Är det bra att vara olika?

På redovisning i dag pratade vi om boken Grabben i Graven Bredvid och hur två personner i relationen kan vara helt olika. Man kan aldrig hitta precis samma person som dig själv och det är inte dåligt. Det är faktisk bra för relation, bra för kärlek och bra för livet om man lever med någon som är annorlunda. Det lära dig att förstår olika åsikter och kompromiss på vad är viktig i livet. Om man aldrig prova ta chansen man ska aldrig utveckla sig sinne och upplevelse.

Också pratade vi om boken Solstorm och hur religion kan vara en form av makt. Vi diskuterade om varför religion (många religioner) som säger att älska och förbättre sitt liv fortfarande kan inte överens med varandra och krig blir produkten. Någon sade att det är särskilt konstig för att många religion är så likadant. Många religion undervisa kärlek och fred men visa hat och fördomar.

Från första boken Grabben vi vet att det är bra att vara olika. Världen visar så mycket att är vackert och så många olika kultur och människor. Vi gillar att säga vi är speciella och värdsätter skillnad i varandra. Men vi också hatar det och säger att vi måste alla vara samma när det kommer till religion. Jag tror vi måste värdsätter alla även religion i varandra. Det göra en intressant värld och vi kan lära oss mycket om vi bara ta tid att uppleva olika människors annorlunda sätt om livet.

1 kommentar:

  1. Vilket superfint blogginlägg! I det sista stycket formulerar du dig så klokt, och kan verkligen använda ditt språk för att uttrycka komplexa tankar. Du har kommit så långt i din språkutveckling :):):)

    SvaraRadera