onsdag 18 maj 2011

Redovisning "Anna, min älskade"


I början av boken fick Anna livmoderhalscancer och det blev en väldigt stor nyhet för Marcus som är Annas pojkvän. De har båda ganska bra jobb, Anna arbetar som utredare på Socialstyrelsen och Marcus arbetar som journalist. Anna måste tvinga operera bort sin livmoder och det betyder att hon inte kan ha barn i hela sitt liv. Hon var ledsen och kunde inte acceptera att hon inte kan ha barn. Hon tänkte att hon kan ha barn på annat sätt som att göra en adoption. Under strålbehandlingen ställde han upp på henne hela tiden. Marcus är en ganska svag person i början men senare blev han stark och uppmuntrade Anna med olika sätt även om det var så jobbigt för Marcus att lyssna på Annas klagande och gråt. Sedan Anna fick cancer undviker han aldrig eller gör Anna besviken. Jag tycker att det är ganska bra kärlek i boken och Marcus ställer fortfarande upp på Anna fullt ut även om den svåra sjukdomen visar att det verkligen är äkta kärlek.Till slut gifte de sig och de håller på att ordna adoption.

Jag tycker att det är en bra bok som jag kan koppla min erfarenhet med verklighet. Det är en bra bok som reflekterar vem som verkligen är en bra vän när det händer nånting t ex när Anna ligger på sjukhus kommer inte någon för att hälsa på henne, några av hennes vänner bara men inte hennes släktingar. Då kan man se vem som är bra i hjärtat.

Idag har vi diskuterade 4 sista citatet och vi pratade om tandvård i Sverige var det jättedyrt och det är bättre att laga tänderna i Thailand. Diskussionen gick jättebra och det var roligt att höra historier av olika erfarenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar