torsdag 19 maj 2011

blogg om grabben i graven bredvid katarina.

Igår diskuterade vi om boken (Grabben i graven bredvid av Katarina). Det var bra diskussion. En kvinna var ledsen eftersom hennes man dog. Hon var en änka. Hon brukade besöka sin mans grav varje dag. Hennes man hete Örjan och de gifte sig några år. De älskade inte med varandra men hon ville ha ett barn men han dog innan hennes önskan blev sann. Det fanns en man(skogsägarna)komma till graven eftersom hans mamma dog för cancern. Hans mamma grav var bredvid Örjans grav. De såg varandra och det fanns en kärlek där. Han hade aldrig varit med en tjej och hans mamma brukade tjata till honom att han skulle gå ut och hitta en tjej. Han levde med sin mamma jätte länge så han var bortskämd men när mamma dog blev han ensam. Jag tycker att det inte bra bo med föräldrar när man är vuxen. Man blir bortskämd och kan inte självständig. I södra Sverige finns några vuxna som bor med deras föräldrar eftersom det är brist och dyr att hyra lägenheter.

Vi vet inte riktig vad händer i framtiden när det handlar om döden. Inga människor i världen vill bli ledsen eller ensam men livet är mysterium. Hon älskade inte sin man men när hennes man dog blev hon ledsen och kände ensam. Ibland är kärlek komplicerad. När vi förlorar någon inser vi hur värde man är. Vi känner skyldig och ångra sig. Vi vill göra nånting bra men vi kan inte göra eftersom han eller hon dör. Gör nånting bra till andra människor innan det är försent.
Jag tycker om den här boken men det är lite komplicerad eftersom det hoppar berättelsen från en sida till en annan sida. Jag vill läsa klart den här boken innan jag ser filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar