tisdag 17 maj 2011

''Solstorm'' ( loggbok 2 )

I tisdags fortsatte vi vår diskussion om boken Solstorm. Det blev en längre pratstund än förra gången. Min klasskamrat frågade om sekter verkligen finns i Sverige, jag och vår lärare svarade att religiösa sekter är spridda över hela världen. Jag har själv sett många dokumentärer om sekter på TV.

Redovisningen:

Efter ett tag bestämmer sig Rebecka för att åka hem till Stockholm, eftersom hon kände att det var ingenting mer som hon kunde hjälpa till med. Hon inser också att ingen i familjen verkar särskilt påverkad av Viktors dödsfall. Hon förstår att någonting måste ha hänt mellan dem, men hon vill inte lägga sig i mer.

I samma stund kommer biträdande chefsåklagare Carl von Post tillsammans med två civilklädda poliser. Anna-Maria Mella är också med och författaren beskriver henne på ett så roligt sätt : ''det var den där lilla kvinnan med hästansiktet''. Dem har hittat en lång jaktkniv i Sannas bostad och när de frågar henne om detta, svarar hon direkt att den inte kan vara hennes, hon förstår ingenting. Dem har också hittat Viktors bibel på samma plats och Sanna bestrider allt igen. Hon blir desperat och vill att Rebecka ska stanna kvar och försvara henne, men Rebecka är igen riktig advokat, hon är bara skattejurist, men tillslut lovar hon Sanna att hon ska ta hand om hennes döttrar och försöka hitta ett sätt att hjälpa henne.

I slutet av den andra delen av boken diskuterar Rebecka med Patrik Mattson om Vesa Larsson. Patrik råder henne att hon borde fråga Vesa om Viktors sexliv och han erkänner också att han är glad att Viktor är död. Hon träffar honom och deras samtal blir häftigt för att Rebecka låter som en riktig polisinspektör när hon ställer en massa tuffa frågor till honom.

Jag tycker att ''Solstorm'' är en spännande kriminalroman som inte bara handlar om fanatism och våld, det är också en bok om moderskap som får många kvinnliga läsare att identifiera sig med Rebecka. För mig verkar hon vara en stark och intelligent kvinna som inte blir skrämd av vad de andra gör eller säger runt omkring henne och som sätter vänskapen före sitt jobb. Rebecka kämpar hårt för att ta reda på sanningen och hon försöker lösa den komplicerade situationen på egen hand, samtidigt som hon har bra kontakt med Anna-Maria Mella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar