måndag 16 maj 2011

Blogg om reportages diskussion

Idag diskuterade vi om reportage. Klasskamrater berättade sina reportage. Det var intressant diskussion och fanns olika reportage. Det handlade om studie i framtiden. Våra reportage var olika bakgrund men målen är samma att få bra jobb i framtiden. Det är bra att studera i Sverige eftersom det finns möjligheten att få jobb i framtiden som man vill. I några länder är det svårt att få möjligheten att studera eftersom man måste betala mycket pengar för studie. Man måste jobba och samtidigt studera. Ibland slipper man studera för att det är ont i pengar.

En klasskamrat berättade sitt reportage att en kvinna studerar juridik men hon gör praktik i bibliotek som bibliotekarie. Hon är inte klar med sin utbildning och hon har aldrig jobbat som advokat eller juridik men hon trivs jobba som bibliotekarie.

En elev som intervjuade sin mates lärare. Lärare är 34 år gammal men hon ser ut ung. Hon tycker om att räkna därför hon jobbar som mate lärare. Jag tycker att det är svårt med mate eftersom det finns många Formula att komma ihåg. Men man måste träna mycket om man vill bra på mate. Man vänder sig för alla saker. Och man kan klara av det. I mitt land brukar mates lärare slå studenter om de inte förstår mycket mate. Vi kan inte använda miniräkna. Vi måste klara själva utan medelhjälp. Det är samma också regeln i några länder att studenter får ingen hjälpmedel när de gör mate prov. Det är annorlunda i Sverige att man kan använda en miniräkna.

Jag intervjuade en svensk kvinna. Hon jobbade förskollärare men hon slutade jobba eftersom hon studerar uppdragsutbildning i Vuxenutbildning. Hon är lite äldre men hon tycker om att studera. Det tar 5 år till henne att studera till högskolan. Hennes mål är att hon vill studera klar och jobbar som pedagog förhindrelse för barn.

Det var bra diskussion idag. Hoppas att vi kan skriva ett bra reportage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar