tisdag 27 september 2011

Barnaga börjar med smiskar

Filmen 'I Kärlekens Namn' berättade om barnaga. För mig var det en bra film eftersom det visade verkliga människor som hade upplevde barnaga samtidigt det berättade om vetenskapen och forskning bakom åsikter mot barnaga. Och det visade några organisationer som hjälpte barn som hade fått aga. Filmen var inte bara åsikter och känslor, det försökte förklara varför det är inte bra och fysiska konsekvenser till barnen.
Punkten som var mest intresserade för mig diskuterade om människor som hade dödad deras barn genom aga. Forskare sade att alla föräldrarna började med lite smiska. Men föräldrarna sa att det funkar inte så de slog barnen hårdare. Skillnad mellan lite smiskarumpan och dödligt slog mot huvudet är stor. Många tror att man kan göra första utan att göra den andra. Men forskning säger olika. Det säger att även om dem är olika är dem fortfarande ansluten. När föräldra blir arg och smiska deras barn börja en vana. Då tror föräldra att det enda sätt att kontrollera eller disciplin barnet är med kraft. Men huvudsak är att det är en förlust av kontroll för föräldrarna och de förtsätter slå barnet när de blir arg till en gång när de förlorar fullständig kontroll. Då slår föräldrarna utan tankar, bara att skada barnet.
Även om några föräldre tror att små smikskar är ok borde de tänker igen. Att slå betyder att föräldrarna kan inte lösa problemet eller undervisa barnet på rätt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar