tisdag 27 september 2011

Citat av "LASERMANNEN"

Dumma mamma. Nu låter hon så där igen. Varför låter det så mycket? Och vem är han? Vem är det nu som ligger ovanpå mamma? Varför?

Kommentar :- Barn brukar naturligtvis tänka att sin pappa ska vara vid mamma i sovrummet. Men när de ser en okända man i mammas säng blir de oroliga. Ibland barn vågar kanske inte fråga att varförr han är i mammas säng eller varför han vara med mamma, men de kanske ställer olika frågor själv sig till.
Wolfgang är tio åring ett snäll barn och han kan förstå lite om vad händer med mamma hos en okända man i hennes säng. Han kunde inte acceptera sig i den situationen, han tycker kanske också att det är olämplig att göra så där de, när vi är vaken. Hon vaktar inte oss. vi får inte kärlek och beröm av henne men i stället för mamma tillbringar sina fritider med sin pojkvän och därför kanske Wolfgang tycker att mamma är dum.
Jag tycker det helt orättvis att göra så en mamma med sina barn för att om föräldrarna göra så, då kan barn tänka att han är kanske värdelösa och självklart de får smärta i deras hjärtan och för det kan bli värre för i deras tanke. Jag tycker barn kan gå vilse om de hamnar så här situationen.



Näe, det blir det inte alls – inte alls lika kul – svarade Wolfgang tyst. Sedan sa han inget mer. Håkan såg hur en tår saktade trillade ner från hans nästipp och landade på den bruna bordsskivan.

Kommentar :- Wolfgang växer upp här i Sverige så han har blivit van vid Svensk tradition och kultur. Han går skola och han har fått där sin bästa kompis som heter pelle, och Håkan som hans grannar och tar ofta hand om honom som en föräldrar för att när mamma borde ge Wolfgang kärlek och beröm i stället för hon struntar honom och tillbringar tider hos sin pojkvän och till jobbet. Wolfgang får kärlek och beröm av Håkan och sin pappa och han får åka till Håkans föräldrar på sommaren som semester. Jag tycker Wolfgang är jätte räd av morsans familj för att han redan såg så nära hur behandlade mamma med de, också här i Sverige när de får inte hjälp eller kärlek av mamma får de av Håkan eller sin pappa, och de bor här i Sverige. Men om han flyttar tiil morfar i Tyskland och om han behandlar också som mamma. Så här tänker kanske Wolfang och därför han vill inte åka till morfar i Tyskland. Jag tycker också att det helt orättvis att tvinga ett barn som har blivit tvungen Wolfgang i romanen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar