tisdag 20 september 2011

Ska vi skyller ungdomar?

Programmet 'Från Backa till Brixton' och debatt diskuterade problemet som finns mellan några grupper av ungdomar som går runt med vapen och kastar sten mot bilar och poliserna som försöker kontrollera dem. Det finns också många folk som bor i områdena var ungdomar orsaka problem som känner sig osäker och rädd.
Problemet uppstår när grannar och poliserna skyller invandrare och ungdomar skyller politiska systemet. Ungdomarna säger att det finns ingen jobb eller någonting att göra och att det är regeringens fel. Poliserna säger att regeringen har kastade mycket pengar på program för ungdomar och att dem här ungdomar är farliga. Men ingen förstår precis vem ungdomarna är. Är de verkligen andra generation invandrare? Har de gymnasiet utbildning eller vill de inte läsa vidare? Var är deras föräldrar?
Jag tycker att det kan inte vara en sak som är fel. Det finns jobb men ungdomar måste har önskan att studera och gå vidare i livet. Men skolor måste också hjälpa ungdomar att utveckla. Föräldrar måste lära deras barn respekt för andra och att man måste jobba hårt och kan inte göra vad som helst. Ungdomar tror att det är deras rätt att få jobb utan att tjäna det. De har ingen respekt för samhället eller människor De är uttråkade och har ingen motivation att göra mer i livet och skolor tryck inte mot dem eller uppmuntra dem att använder deras speciella talanger. Samtidigt respekterar inte ungdomar samhälle, samhälle inte respektera dem. Jag tycker att programmet och debatt förstådd inte riktigt vad problemet var. Alla kastar skullden på en annan utan att titta på sig själv. Om regeringen ville ha trygg samhälle måste dem bryr sig om deras medborgare. Om ungdomar ville ha jobb måste dem jobba hårt för det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar