tisdag 27 september 2011

I kärlekens namn

Egentligen ska det finnas ingen skillnader mellan barnaga och barnmisshandel. Det är olika nivå av våld mot barn och våld löser inte problem. Det är som filmen visade att de flesta begick barnmisshandel började med liten smisk och det eskalerade tillslutet.

Det är bra att det finns lagen om våld mot barn i Sverige och jag tycker att det fungerar bar att förhindra barnmisshandel. Om det finns en lag som säger att man inte får slå barn oavsett anledningar kommer samhället ser att det är fel att slå barn. Jag själv växte upp med samhället som tillät barnaga både skolan och hemma. Barnmisshandel är olagligt och barnaga i skolan är också olagligt men barnaga som händer hemma är upp till föräldrar. Det kan vara svårt att dra gränsen men barnaga har blivit mer och mindre tabu idag.

Förut var samhället som en stor familj, folk hade nära relationer med grannar, far/morföräldrar var nära och alla hade ansvar för allas barn. Nuförtiden är det inte så, kärnfamiljer är den mest vanliga familjeformen och folk bryr sig mindre om grannar och andras barn. Man vågar inte bli inblandad med andras problem. Jag saknar den tid som man kunde kritisera vad andra gör utan vara offensiv och ge råd till både vuxna och barn.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar