måndag 12 september 2011

Typiskt svenskt.

Idag började vi använda språkporten och jag tycker att den här boken är jättebra och man kan lär sig mycket om grammatik och uttryck. Den är som bibeln. :)

Vi började läsa kapital 3 "typiskt svenskt" och diskuterade om texterna. Vi pratade mest om våra erfarenheter i Sverige om svenskar och hur de beter sig i samhället och hur vi som invandrare passar in i samma samhället. Vi hade olika synpunkter om att vara artiga och hur man visar respekt med varandra.  Våra åsikter består av normer och regler som vi följt i sina länder, ja vi har olika kulturer, och saker och ting kan vara HELT annorlunda här i Sverige. Jag kunde hålla med och relatera till de flesta sakerna som vi diskuterade men det finns sakerna som man kan säga att det är väldigt individuellt också.

Vi pratade om ordet "lagom" och det är ett väldigt svenskt ord som man kan använda till nästan vad som helst och passar bra. Man säger inte "nej" som svar för att undvika att göra någon besviken. Individualiteter och friheter kommer med egna ansvar.

Ja, det var intressant! Jag undrar vad Anna-Lisa tyckte om att höra våra perspektiv om svenskar. :)



1 kommentar:

  1. Jadu jag tyckte det var en intressant och givande diskussion och det är lärorikt att lyssna tll andra.

    SvaraRadera