onsdag 13 oktober 2010

Barnbok

13-10-2010
Loggbok

Idag har vi prata om barnbok, och vi har svarat på sex frågor i grupp.
Första frågan handlade om vad är en barnbok och vi svarade att det är en lättläs bok som handlar om saker som barn tycker om.
Fråga nummer två var: Vad handlar den om, och vi svarade att de handlar om vad som helst, t.ex. något roligt, något tråkigt, informerar och lärar ut för barn om saker och hur de fungerar.
Fråga nummer tre var: Vilka karaktärer är med, och vi svarade att det kan vara vuxna, djur, robotar eller en blandning av alla karaktärer.
Fråga nummer fyra: Hur är den skriven, och vi svarade att de är skriven lättläs så barnen förstår, bilder, stora bokstäver, lite eller mycket fantasi.
Fråga nummer fem: Bilder? Vilken typ av bilder: och vi svarade, tecknade bilder, roliga bilder, mer eller mindre detaljer och starka färger.
Och fråga nummer sex: Finns det saker som inte får finnas med, och vi svarade att det kan inte finnas fula ord, svordomar, sex, osv.

För mig det var intressant att prata om detta, jag har inte tänk så mycket hur är en barnbok, det är intressant att veta att man måste vara försiktig när man skriver en bok för barnen, det finns mycket som man måste tänka på.

3 kommentarer:

  1. kul att du lärde dig nya saker. Det är alltid spännande när man fördjupar sig i ett ämne. Man ser saker som man inte har sett förut.

    SvaraRadera
  2. Javisst gör det! Fortsättning följer

    SvaraRadera