onsdag 27 oktober 2010

Rapport individuellt

"Hermans sommar"
Stian Hole

Stian Hole är en grafisk formgivvare och förtfattare. Han är norsk och är född 20 Mars 1969.

Omslaget på boken har en bild som visar en pojkar med sina simkuddar och befinner sig ganska långt ut till havs, himlen är fin med strålande ljus. Jag tror att boken riktar sig till barn i åldern 3 till 9 år. Och boken riktar sig speciellt till pojkar för att det handlar om Hermans tankar och fundering över livet. Men jag tror att den kan vara intressant för flickor också.

I boken finns olika färger, som orange, ljusgrön och ljusblå men mest mörka färger. Och boken uttrycker känslor både av glädje och sorg. Bokens omslag visar en bild som är gjord av ett fotomontage.

Förtfattaren har nog valt att använder djur i boken för att många barn vill veta mer om olika sorters om djur. Sedan barnens gillar det också. Det är lätt till de att lära sig. Boken visar typisk norska etnicitet. Miljö utspelar sig i trädgården och hemma eftersom de tre gamla tanterna brukar de att sola på trädgården med vackra blommor. Boken är en fantasivärld.

Hermans sommar handlar om herman som har sitt sista sommarlov innan han ska börja första klass. I Hermans hem är det tre gamla tanter på besök. De oroar sig också för saker och det visar sig att Hermans liv har flera likheter med tanterna liv.

Herman sommar är en berättelse om forändring, om något som ska ta slut och om något nytt som ska börja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar