fredag 29 oktober 2010

Karma

fredag 29 okt.2010 loggbok


Idag på lektion hade vi diskussionsfrågor i grupp och i klassen. Vi tog bla. upp frågan " om man kan tvinga någon till giftemål" och " tror ni på karma" Om tummelisa blir lycklig med prinsen".
Tyckte det om karman var intressant, för det är ju så, att om man som människa ger eller tillför något gott, så blir man ofta belönad tillbaka, som i boken då Tummelisa hjälpte en död fågel och värmde den med löv och tog hand om den. Då sen vaknade den ur sin dvala och flög i väg, så tog den henne på sin resa till varmare länder och där blev hon avsläppt i en blomma och där fanns hennes prins, som ochså var lika liten som Tummelisa. Dom fick varann och gifte sej och hoppas jag levde lyckliga i alla sina dar.
Blev bra disskutioner i klassen och det var mycket nytt man lärde av varandra, giftemål blev ochså ett samtal som vi prata länge om, man skall inte bli tvingad att gifta sej med den man inte tycker om eller älskar, och ej heller skall man utöva makt på varandra. Skall fortsätta med barnböcker efter lovet, då skall vi välja en barnbok från ens hemmland och ta med till klassen och diskutera. Ser fram emot det!...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar