onsdag 20 oktober 2010

LOGGBOK OM BEGRAVNING

Vi tre kompisar diskuterade på begravning. Vi var från olika länder så vi hade olika kulturer och olika traditioner. Vi ställde våra egna traditioner på begravning. Det var en lärorik diskussion för att vi kunde veta hur begraver olika länder när någon dör där.

Alla människor är dödliga så alla måste dö en dag. I mitt land när någon dör tar släcktingarna ansvar för att begrava döden. De duscar döden , ber för döden och sen begraver i kyrkogård eller familj gården. Men det finns en orättvis regler efter en man dör för att när en man dör då dödens fru kan inte använda färgad kläder men om en kvinna dör kan hennes man använda färgad kläder.

En kompis han var från svergie och han sa att här svergie ganska dyr att begrava någon men han sa att man får hjälp av kommun på begravning och han sa också att här svarige fikar man efter begravning.

I Indien de som är induisom de har en annorlunda tradition för att där när någon dör bränner de döden och sen brända kroppen begraver eller sprider i vatnet tx i havet eller i floden också om man dör hans fru kan inte gifta med någon annan men om fru dör då man kan gifta sig någon annan kvinna och jag tycker det helt orättvis.

Jag tycker här Sverige jätte bra kultur för att här behöver inte fira någonting om man eller fru dör för att båda har lika rättighet.

1 kommentar: