måndag 25 oktober 2010

Rapport individuellt

"Hermans sommar"

Författaren heter Stina Hole. Stina född mars 20,1969. Hon kommer från Norge.Hon är en norsk grafisk designer, illustratör, och barnförfattare. Hon bor och arbeta i Oslo.

Jag förstår vad boken handlar om en pojke som har sista dagen på sommarlov eftersom skolan ska börja snart. Jag tror att boken ålder riktar sig från 6år till 9år. Boken riktar sig också speciellt på pojkarna, men alla barnen får läsa ändå.

Barnbok använder många olika färg uttrycka känslor till exempel färgglad representerar glädje, mörkt färg är sorgen. Boken har speciellt som använda på foto montage.

Miljö utspelar sig i olika stället ex: Hemma,trädgården. Boken är en fantasivärld. Författaren använder många olika djur och människor,växter. Jag tror att författaren har valt använda djur på boken för att barn kan lära sig om olika djur. till ex: insekter har frihet att flyga överallt. De har liv också. Boken översätta från norska.

Hermans sommar är en varm berättelse om sexårings fundering över om livet,där det visar sig att han och de tre gamla tanternas liv har många likheter på sätt och vis.

I berättelsen vill säga att om något som snart ska ta slut och något nytt som ska börja. Jag tycker att det är intressant bok som vi har valt. Det var jättekul.


1 kommentar:

  1. Ni hade ju valt en bok som det fanns så mycket att titta närmare på, att analysera. Men ni lyckades väldigt bra med er redovisning och jag tycker att ni lyfte fram budskapet på ett väldigt fint sätt, när ni berättade om "tanterna" som var i slutet av sin levnadstid och pojken som var i början, och snart skulle börja skolan.

    SvaraRadera