fredag 29 oktober 2010

Var det inte budskap till oss ? Att----

Idag har vi diskuterat i klassen om en saga som heter Tummelisa. Det var en kvinna som skulle skaffa ett barn och därför gick hon till en häxa. Hon fick barn men barnet föddes en blomma och som var en flicka men hennes storlek var som en tumme. Flickan var jätte söt så många som tyckte om henne och skulle gifta sig med henne.

Jag tycker sagan ger budskap till oss, tex man bör inte tvinga någon till giftemål eller något annat och om man gör bra saker till andra, får man tillbaka bra saker från dem, Vanligen man säger att "Du får vad du ger.

Så Tummelisa hjälpte en död fågel och värmde den med löv och tog hand om den. När vaknade fågeln flög han till ett varm land och tog med sig Tummelisa. När Tummelisa landade i varmlandet träffade hon där sin prins som också var liten som Tummelisa. De fick varandra och gifte sig och vi hoppas de levde ett bra liv.

Vi olika grupper i klassen ställde upp olika frågor på diskussions. Tex vi ställde upp att "Kan man tvinga någon till giftemål"? Och andra två grupper ställde upp "Tror ni på karma"? Och blir Tummelisa lycklig med prinsen"? Vi diskuterade också många traditioner tex Indien och andra länder, hur de tvingar ibland på giftemål på sina barn, också vi diskuterade att hur en tjej tar livet av sig om hon får inte gifta med sin kära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar