måndag 8 november 2010

barnbok

Måndag den 8 Nov.2010

Idag på lektionen hade vi i grupp med oss barnböcker från våra länder vi kommer ifrån.
Jag hade med mej en svensk rimbok som heter "Hattstugan" och är skriven av Elsa Beskow, en svensk känd författarinna med många kända barnböcker bakom sej.
Berättade den i våran grupp och läste berättelsen om rimmen och sånt. Sen hade en annan i gruppen med sej en barnbok från canada. Den var speciell och lite annorlunda. Handlade om en mamma med sin lilla son som var en baby, och på kvällen när hon skulle natta honom tog hon upp han från sängen till sin famn och sjöng för han om hur mycket hon älskade honom.
Pojken växte upp och blev stor, och mamman hade gjort samma sak i alla nätter, smygit in i hans rum, och när han somnat tog hon upp honom till sin famn och sjöng. Sen när han flyttade hemifrån och mamman blev gammal fortsatte sonen med att göra samma sak för sin mamma, tog upp henne i sin famn och sjöng.
Fastnade för den boken för den var så originell och ovanlig. Bra berättat ochså. Den var skriven på engelska, men förklarades och berättades på svenska. Väldigt bra.
Tyckte det var roligt att få ta del av andras bok berättelser ochså, alla hade med sej en bok från sitt hemland, och det var intressant att lyssna. Nu blir det inga mer barnböcker för vi skall börja med annat på lektion, men man kan ju fortsätta själva att läsa för sina barn eller åtminstonde ha barnasinnet kvar. Lite glädje o skoj förlänger livet.

1 kommentar:

  1. Ja bägge böckerna var intressanta på olika sätt.Hattstugan är rolig med sina rim och jag måste säga att den anrda barnboken var annorlunda men intressant.

    SvaraRadera