måndag 8 november 2010

Kuchi Kuchi

vi fyra klasskamrater har diskuterat om en Thai barnbok (en saga) som heter KUCHI KUCHI .
Den sagan har skrivit på thailändska och Pornsom har berättat till oss. Den sagan är från Taiwan och de översätter till thailändska. Den sagan handlar om ett krokodil ägg som rullar ner genom backen till ankasbor. En dag knäckar de tre ägg och de är samma och den fjärde ägg är olika. Det fjärde ägg knäckar till krokodil . Och den krokodil heter Kuchi. Men änkas mamma älskar krokodil likasom andra barn. En dag ankas mamma har lärt hennes barn att simma och krokodil kan simma fortare än andra tre barn. En dag promenerade han till sjön och träffade han 3 krokodiler. Och de var elak och de vill att han ska ta med ankasfamilj föratt de ska äta upp dem. Och sen Kuchi ta med hans familj med 3 stor stenarna. Och de kastar ner stenarna till sjön och krokodil tror att det är ankas som de ska äta upp men det var stora sternar. Och alla krokodil får trasiga tänder. Så Kuchi blir hjälte till ankasfamilj och han bor tillsammans med ankasmamma och lycklic tillsammans med dem.
Jag tycker att det här barnbok är bra för mig och lära mig att vi ska älska varandra och hjälpa varandra. t.ex ankasmamma älskar henns barn men hon älskar också Kuchi som är krokodil.

1 kommentar:

  1. ja Kuchi Kuchi var en riktigt gullig liten krokodilhjälte. Men det var lite synd om de andra krokodilerna som fick trasiga tänder :( Men han räddade ju ankorna! Annars hade de ju blivit krokodilmat.

    SvaraRadera