fredag 12 november 2010

Bilden beskrivning

Bilden visar ett gammalt hus som står med husknuten mot mig med kortsidan på vänster och långsidan på höger. På taket stor en lång skorsten med en liten stege som lutar på skorsten från taket.

kortsidan finns två fönster. Det större finns under det lilla fönstret även kallat vindsfönster. Gardiner hänger i det stora fönstret som står öppet för att låta luften komma in. På långsidan finns ett stort fönster. Framför fönstret står två gamla kvinnor med klänningar på sig. Första kvinna har en ljus klänning och den andra har en svart kjol över en ljus klänning.

Det är sommar och gräsmatta växer på marken. Under det stora fönstret på kortsidan växer två buskar och många blommor. Runt kortsidans hörn står en cykel lutad mot väggen på baksidan, vi skymtar bara bakhjulet. Bakom cykeln finns ett litet vitt staket av trä framför ett träd och ett annat hus.
Fem elkablar sitter fast brevid vindsfönstret. Solen skiner och kastar skuggor på huset och gräsmattan.

Bilden ger mig en glad och ledsen känsla. Jag känner att tiden går fort och att vi inte uppskattar vad vi har och vad vi kunde förlora om vi inte ta hand om vad vi ärvde. Våra äldre släktlingar kan undervisa oss så mycket om livet. Nu tänker vi bara om vad vi måste köpa eller har. Å andra sidan, var livet förr svårare än nu och det blir idealiserad livstil att vi tycker bara om bra saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar