fredag 12 november 2010

Bilder.

Fred 12 Nov.2010 Monica



Min bild visar en liten stuga mellanstor, som sitter ihop med andra små stugor, flera stycken efter varandra, på rad. Den större stugan ser fyrkantig ut, lite avlång uppåt. Dörren sitter på gaveln och sitter på höger sida, inte i mitten på stugan. Stugan är nästan som halvdelad fast mera uppåt än i mitten, och det ser ut som ett loft ovanför delningen, fönstret är igenbommat, och det är snö på taket. På den större stugan sitter det flera små stugor ihop med varandra som lutande nerför en liten backe, där ochså det är luckor för fönstren, vita luckor i vitt trä med små balkar som gör att luckorna sitter fast.
Det är stugor byggda i trä och ser mycket gamla ut. På ett av dom små stugorna är det en liten skortsten, som tittar upp ovanför taket. På de andra stugorna ser man inga skortstenar synliga. Alla små stugor har sina vita dörrar på höger sida. Dom stugorna har ochså snö på taken. Bakom stugorna är det en massa träd som sticker upp ovanför taken, och grenarna är kala på träden och det ser som dom fryser.
Det är vinter ute för man ser snö som ligger orörd utanför stugorna, och man ser närmast bilden länst ut på papperet att det är fotspår och trampat i snön. På dom mindre stugorna ligger det drivor, och det ser ut som ingen varit där på länge. Solen lyser över snön och tar med sej ljuset till dom små stugorna, medans den större stugan ligger i skugga, med en liten glans av sol på taket.

Mina känslor jag får när jag ser på bilden är att jag blir glad. Ser ut som att det skall nalkas mot vår och solen har börjat tränga fram efter en lång vinter. Jag skulle stanna till, och titta på den orörda vackra snön med dom små stugorna, och ta en bild av dessa vyer. När solen lyser på topparna och taken, så blir man så glad i själen. Det är så vackert när dom små kristallerna från snön glittrar som stjärnor på marken eller på träden, och man känner frid o ro att promenera i staden eller skogen och se dess natur med all prakt och skönhet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar