tisdag 9 november 2010

LOGGBOK OM SAGAN

Idag diskuterade vi fyra klasskamrater om en saga som heter kuchi kuchi. Sagan handlar om att en krokodils ägg som rullade ner genom backen till Ankasbor och hur blev han en medlen i Ankas familj. Det var en Tailändska saga och det är skriven på tailandska språket. Så för mig var det ganska svårt att förstå för att jag förstår inte tailandska men mina andra tre klasskamrater var från Tailand så när de läste sagan läste de på tailandska språket men sen diskussionen var på svenska.

Det var jätte intresant saga och berättelsen var så att en dag när knäckte alla ägg såg Ankans mamma att tre var samma men fjärde var annorlunda än de tre för att det var en krokodil och som hette Kuchi Kuchi. Eftersom Ankas mamma tyckte om Krokodil så hon älskade alla likadana och lärde de att simma. Det fanns en sjö brevid där Ankorna bodde och där hade tre elaka krokodilar och de skulle äta upp när Ankurna ska hoppa till Sjön. Men Kuchi Kuchi tyckte att han måste skydda Ankornas liv. Eftersom de tre Krokodilar var elaka så de alltid tänkte hur kan de äta upp Ankorna. Så en dag Kuchi Kuchi och tre Ankor tog stenar åt de tre krokodilar och när
de gick vid Sjön kastade de stenar istället för att hoppa sig själva och när stenar höll på ramla ner de tre Krokodilar tyckte att Ankorna hoppar ner och de förberedde sig att äta upp men när stenar rullade ner på deras munnar tappade de sina tänderna. Kuchi Kuchi blen hjälte i Ankornas familj när han skyddade deras liv.

Jag tycker sagan ger budskap till oss att man inte bli elak mot andra. Man måste visa hänsyn till andra och om man tänker något dålig till någon får man tillbaka samma sak. Exempelvis vi kan ta en exempel Karma som hade vi en diskussion i klassrummet före lovet.

1 kommentar: