söndag 21 november 2010

1:a advent



Jag har valt den här bilden för att det är första advent nu på söndag den 28 november. 1:an advent symboliserar att julen börjar, och man tänder 1:a ljuset i adventstaken och jul-stämningen infinner sig. Vilken dag det var igår när vi var på stan på olika affärer och det var mycket folk som köpte saker inför julen.

6 kommentarer:

  1. Det är roligt att fira jul! kanske du har börjat också dekorera ditt hus. God jul på dig och din familj!! :)

    SvaraRadera
  2. Det är fin bild. Ljuset är altid bra. Alla människor behöver ljus. Ljuset lyser i mörket. Ljuset kommer alltid uppifrån. Vi ska vara som ljuset i samhället. Det finns handla om ljuset i kristen och katolik. I bibeln sager att God är ljus. I livet finns ljus och mörk men God vill att vi ska lysa som ljus. Det betyder att det inte finns mörk( mörk: bråk, ljuga, mord, förtal,otrogen, hat,m m. Ljuset är karlek, fred och förlåtelse). Buddha som betyder upplyste. Han mediterade och fastnade under trädet men slutningen dog han under trädet och trädet har en histori nu. I hinduiska finns handla om ljus. I hinduiska högtider firas öfta med ett stort antal levande ljus. Den viktiga ljus i pavali. Alla religioner finns handla om ljus.

    SvaraRadera
  3. Snart blir det Advent, Man ska tända ljuser

    SvaraRadera
  4. Mycket bra sagt Marintan. Jag tycker jätte om din filosopi om Ljuset.Ljus är hopp... och världen behöver hopp för bättre framtid! :)

    SvaraRadera
  5. Tack pops. Jag är inte så bra filosopi.Ljuset är altid bra.

    SvaraRadera