tisdag 15 mars 2011

Inte se, inte höra, inte säga..


Att hjälpa andra borde vare en självklarighet till alla men tyvärr i nytidens samhälle är det inte så längre. Man fortfarande hjälper gärna de som man känner men när det är tid att räcka ut en hand till någon främling då låtsas vi oss att vi inte ser en nödställde eller inte kan hjälpa. Då blir människor precis so de tre apor skulpturerna som inte ser, hör eller säger någonting.
Nu vill man infoga ett lag som kommer tvinga att hjälpa dock en så länge är det ovist hur lagen kommer att se ut. Om man då skulle infoga lagen då borde det vara tydligt vad att hjälpa andra innebär. Vilken sort av hjälp måste man ge och vem är de som ska hjälpa. Om det gäller ett samtal till polisen eller 112 då kan ju alla göra det men om man måste ingripa rent fysiskt då måste det vara rätt person på plats men det är ju inte alltid så. Man måste få möglighet att kunna värdera om sådan ingrep kan inte bli livshotande till den som hjälper och i sådant fall inte ingripa utan att bli straffad för detta.
Själv tycker jag att civilkurage lagen är onödvändig. Som det har visats i andra länder där civilkurage lagen finns då har det inte förändrats skärskild mycket och till och med det dör mycket mer människor i försöket att hjälpa bara för att de är tvungna att göra det än det är antalet rädda personer. Jag tror inte att man kan tvinga någon att hjälpa genom lagen men man kan lära andra åtminstone att plocka up telefonen och ringa för hjälp så bara därför behovs ingen lag men höga bestraffningar för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar