tisdag 22 mars 2011

Vem är ansvarig?

Debatten om vem är ansvarig att eleverna blir värre och värre i Sverige- läraren eller elever- handlar oftast omkring vem som är fel och inte vad är fel med sociala systemet. Debatten säger att elever har ingen respekt för deras lärare och läraren har ingen kontroll över vad eleverna vill göra, men vem är fel?

Det är inte lärarens jobb att ta hand om barn eller lära dem respekt och ansvar, deras föräldrar måste göra det. Lärare borde bara undervisa elever ämnen som kan hjälpa dem får jobb senare i livet. Eleverna måste ta ansvar över deras liv för att bli bättre och skulle vilja lära sig. Men dem vill inte lära sig eller jobbar, deras föräldrar göra allt för dem och eleverna tror att lärare ska inte tvinga dem heller. Också har läraren liten rätt att disciplin andras barn. Själv klart är det inte rätt att slå eller skrika åt barn, men båda i USA och Storbritanien finns det kaos is skolor. Eleverna säger vad som helst och göra vad som helst och lärare kan inte ta kontroll över deras klassrum. Läraren vill inte jobba när eleverna har makt och utnyttja dem. Men det är inte någon av deras fullständig fel.

Föräldrar nu i tiden brukar inte har samma normer för föräldraskap som tidigare. Även när jag var ung hade jag komma hemma för middag och hade en sängångendet. Jag kunde inte titta på tv mer än några timmar och måste göra läxa innan jag lekte med vänner. Nu föräldrar ger sina barn allt dem vill ha och låt dem göra vad dem vill. Det visa barn att de behöver inte göra någonting själv och de börja leva på det sätt. I klassrummet finns det samma tänksätt men det krocker med lärarens jobb. Det är inte en lätt förlösning till problemet men min åsikt är att problemet härstammar från samhället

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att i Sverige låter föräldrar till barnen göra vad vill då blir de mycket bortskämda och är inte så respecterar till lärarna när de är i skolan eftersom de är också bortskämda till föräldrar.Jag tycker att i Sverige skulle lärarna kan straffa eleverna under lektionen om de har gjort dumma saker,men jag håller med dig att det är inte lärarnas jobb att lära barnen att ta respekt men föräldrar måste göra det.

    SvaraRadera
  2. Det är så har: föräldrarna kan inte användar samma normer som var före i tiden. Idag finns Internet, mobil, Ipod, Iphone, Iped osv...svenskar föräldrar har inte tid att kontrolera barn.
    Ungdomen är bombardera med massor av teknologi det är inte konstig de flesta ungdomar strunta i allt med education att göra.
    När det gäller respekt för vuxna det är samhällets fel, i Sveige de lär barn på Dagis att de har alltid rätt och föräldrar för inte röra ett finger mot barn.Men barn få slå föräldrar, gåpa och skrika mot föräldrar...de på dagis lär barn att har makt. Barn gör detsamma på skolan, de ignorera lärarna på samma sätt de vet att de som bestämmer de som har makt.

    SvaraRadera
  3. Absolut, det är disciplin som saknas här i Svenska skolor. Det finns många olika sätt att disciplinera och det absolut inte innebär att skrika åt eleverna eller slå de. Men för att infoga disciplin krävs det att hela samhället förstår att detta är nödvändigt och bara då kan politiker börja ändra systemet.

    SvaraRadera