tisdag 29 mars 2011

Vi diskuterade boken idag. Det handlade om Saras liv. Hon kom från Etiopia (afrika)och gifte sig med Abraham. Sara var ung när hon gifte sig och oerfaren för vuxna män i trettioårsåldern. Abraham åkte till Afrika och de träffade där. Han tog Saras till Sverige eftersom Abraham bodde i Sverige för länge sen. Jag tycker att även Abraham bodde i Eroupe men hans tanker är konservativ. Han ville att Sara bara stannade hemma och behövde inte studera. Han uppmuntrade inte henne at studera men Sara tyckte om studera. Hon lärde svenska och fick jobb i två platser. Hon betalade räkningar och hyrlägenhet för att hon kände ha skuld till Abraham som hon gav inte barn. Hon kände inte trivs med sin make. Sara var gravid och hon gjorde abort utan Abraham visste det. Hon gifte sig för att hon ville lämna sitt land. Hon hade en falks bakgrund. Sara tänkte mycket sitt land och sin familj. Abraham tog Sara till sin kompis fest men kompisar tycke att Sara var Abrahams dotter. Abraham kände blyg och Sara pratade inte mycket med hans kompisar. Det var enda gång hon var med Abrahams kompis fest och hon följde aldrig mer till festen.

Min åsikt är att det är svårt att ha ett äktenskap om vi inte känner trivs/glad. Sara älskar inte sin make och hon låtsas att vara tillsammans. I äktenskapet behöver en karlek så det känner skönt båda man och kvinna. Abraham är inte snäll man, det är bättre om han lär mer om saras personlighet. Abraham känner inte så mycket Sara så han måste förstå vad hon vill eller inte vill. Saras har en dålig bakgrund eftersom hennes mamma(sefanit) gifte sig när hon var elva år. Sefanits föräldrar tvingade henne att gifta sig men hon vill inte. Saras tänkte mycket om sin mamma och hon ville inte samma som henne.

Jag tycker att det är svårt att lämna vårt land och lever i nytt land. Det är olika kulturer, mat, regler och åsikter, livstill, etc. Vi måste lära oss och anpassa sig. Jag förstår vad saras känner. Njut av nytt land och tacksamma för allting vi har i livet.

2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig att det är svårt att lämna sitt hemland. Saras historia passar nog in på många kvinnliga invandrare. Men om det finns kärlek blir det lättare att kämpa för ett nytt liv.

    SvaraRadera
  2. du ger en bra beskrivning. Jag tycker som du, att Abraham är väldigt lite intresserad av Saras personlighet. Han verkar inte riktigt vilja lära känna henne. Det är svårt för Sara i det nya landet, när hon är så ensam.

    SvaraRadera