tisdag 22 mars 2011

Vem har ansvarfull till elever?

Vi tittade debatten handla om lärare i Sverige. Det fanns många olika åsikter i debatten. Jag tycker att lärare har inget ansvar till eleverna. Eleverna måste vara aktiva och intresserad med skolan. Lärare måste också bra att undervisa dem och hantera dem men eleverna spenderar inte mycket tid i skolan. De är mest hemma än i skolan så det är också viktig att föräldrar uppmärksamma sina barn. De behöver uppmärksamhet annars de blir latta att göra läxor eller studera. Idag finns det mycket teknologi och de spenderar mycket att spela spel i dator, titta på tv, lyssna på musik, etc. så de har ingen tid att studera. Föräldrar måste också kolla hur barn är i skolan. Några elever skolkar för att de inte intresserad att studera så det är bra kontrollera lite grann. Föräldrar vet mest om sina barn än lärare eftersom lärare har många elever i klassrummet. Lärare och föräldrar hjälper eleverna men eleverna har ansvarigfull till sina studier om de är i gymnasium eller universitet. På dagis eller på grundskolan har ansvarigfulla av föräldrar.
Det är jätte annorlunda lärare i mitt land. Lärare är stränga, seriösa, och mer disciplinerade. Lärare undervisar i klassrummet 8 timmar utan sitta. De är stränga till eleverna eftersom de vill att eleverna är duktig och aktiva i skolan. Det är jättedyrt att ha utbildning i mitt land så lärare tycker synd om elevernas föräldrarna. Förr i tiden brukade lärare njöt eller slog eleverna, om eleverna berättade till föräldrar, föräldrarna gör ingenting och de förstod att det var deras barns fel inte lärare.
I Sverige har bra lärare, kompetens och snälla men de förklarar inte så mycket studier. Eleverna måste ta reda själva om vill veta nånting. Ibland spenderar det mycket tid eftersom lärare bara lämnar uppgifter och elever måste göra det och lärare är oparticipate. I alla fall att Jag är trivs studera I Sverige.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är sant att de flesta eleverna skolkar därför att de är inte intresserad att studera. ibland mobbning är också skälet varför de inte vill att gå till skolan.
    I vår hemland får man inte göra så annars får de straff från Läraren men här i Sverige, finns det eleverna som brukar gå ut i klassen när som helst de vill även klassen förtfarande pågår.

    SvaraRadera
  2. Intressant! Kanske i Sverige har vi glömmt hur viktig utbuildning är. Vi tänker mycket om tv och nätet och inte bryr sig om världens kunskap- att vi har rätt att lära sig allt som helst- och det är gratis att lära sig i Sverige. Kanske om skolan kostar någonting vi skulle förstå bättre. Men när det koster ingenting, det menar ingenting till oss.

    SvaraRadera